Batalla-ebro-fayon-3
Batalla-ebro-fayon-11
Batalla-ebro-fayon-1
Batalla-ebro-fayon-8
Batalla-ebro-fayon-2
Batalla-ebro-fayon-6
Batalla-ebro-fayon-10
Batalla-ebro-fayon-7
Batalla-ebro-fayon-4
Batalla-ebro-fayon-9
Batalla-ebro-fayon-5

La Batalla de l’Ebre

El Càmping es troba al mig d’un dels escenaris més sagnants de la guerra civil espanyola, la Batalla de l’Ebre. Les senyals d’aquest conflicte hi són a cada cantonada, si ens apropem al túnel ferroviari que tenim enfront del càmping, podem veure els impactes de les bales. També al campanar del poble inundat de Faió.

Encara existeixen diversos punts assenyalats i d’interès on poder visitar les trinxeres i fortificacions, la veritat és que tot el territori es troba plagat. A prop del càmping, els punts més turístics i visitats són la Punta del Duc i els barrancs de Vilalba dels Arcs.

Recreació de la Batalla de l’Ebre

Cada any, l’últim cap de setmana de juliol, es realitza la Recreació de la Batalla de l’Ebre, que organitza el museu de la batalla de l'Ebre de Faió. És una ocasió única per viure en primera persona (els que hi participen) o en tercera persona el que va suposar creuar l’Ebre en mig del conflicte.

Museus de la Batalla de l’Ebre

Ja hem parlat del Museu de Faió, el més gran d’Espanya només dedicat a la Batalla de l’Ebre. A part d’aquest museu, a la Terra Alta existeixen multitud de centre d’interpretació i diverses rutes senyalitzades, on s’inclou la Punta del Duc. Teniu més informació a la web del COMEBE (Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre).