La-pobla-de-massaluca-terra-alta

La Pobla de Massaluca

Terra-alta

La Terra Alta

Mequinenza-portmassaluca

Mequinensa

La Pobla de Massaluca

La Pobla de Massaluca, a 363 metres d’altura, és la població de la Terra Alta més propera al pantà de Riba-roja, on es troba el Càmping. És una petita localitat d’aproximadament 400 habitants, molt coneguda pel seu excel·lent oli d’oliva i uns vins de qualitat, fruit de l’activitat agrícola. Un altre dels productes que la caracteritzen és la producció d’ametlles, el que salta als ulls, perquè molts d’aquests camps hi són al voltant de la localitat.

Les millors èpoques per visitar el poble són setembre (producció de vi) i principis de novembre (producció d’oli). En aquestes dates, la Cooperativa Agrícola Caterra rep diàriament els fruits en el seu punt òptim de maduresa i es pot veure el procés inicial d’elaboració. En la cooperativa hi ha una petita botiga on és possible comprar tots els seus productes. Si no teniu temps, no cal patir, al càmping també tenim una petita botiga on podeu comprar vins o oli.

La “Festa de l’Ametlla” a finals d’agost és una bona ocasió per conèixer el poble i comprar productes típics i artesanies. Si el fred no us frena, les Festes Majors en honor a Sant Antoni, el nostre Patró, es celebren el 17 de gener. I si la calor no us amoïna, us recomanem les Festes d’Estiu (15 d’agost), són molt refrescants.

La resta de l’any és molt interessant recórrer els seus carrers estrets, vorejats amb nombroses cases de pedra, reconstruïdes a l’estil tradicional; gaudir d’impressionants vistes des del mirador de la Terra Alta, d’un passeig fins a l’ermita de Santa Madrona o d’una visita ràpida a l’església de “Sant Antoni”.

La Terra Alta

La Terra Alta és coneguda a nivell mundial pels seus excel·lents vins. La garnatxa blanca aporta el seu element diferenciador i a dia d’avui és estrany trobar una cooperativa o celler que no produeixi algun vi 100% garnatxa blanca dins el territori.

12 municipis comprenen aquesta regió, entre els que destaquen Gandesa, com a capital de comarca, i Horta de Sant Joan junt al Parc Natural “Els Ports” com a una de les destinacions turístiques més conegudes.

Sens dubte, el sud de la Terra Alta, presenta múltiples opcions per gaudir de la zona del Parc Natural dels Ports. Escalada, senderisme, barranquisme i lloguer de bicicletes per a recórrer la Via Verda són algunes de les activitats estrella. Podem trobar serveis turístics tant a Horta de Sant Joan, Bot, Prat de Compte o Arnes. Nosaltres des del càmping podem orientar-vos en les excursions a realitzar i posar-vos en contacte amb les empreses que us poden oferir els millors serveis.

Fayón

Fayón

Mequinensa

Històricament Mequinensa ha sigut un indret important en la indústria energètica d’aquest país. Com va escriure Jesús Moncada en una de les seves novel·les més famoses, Camí de sirga, abans de la creació de la presa de Mequinensa, el carbó es traslladava de Mequinensa a l’estació de tren de Faió seguint el curs de l’Ebre mitjançant llaguts. Una vegada descarregats, tornaven a Mequinensa pels camins de sirga que hi havia a les ribes.

Més recentment, amb la construcció de la presa de Mequinensa (1966) i Riba-roja (1967) tots dos poble, Faió i Mequinensa van ser reubicats i reconstruïts, un episodi dramàtic per als veïns.

Un dels punts més reconeguts d’aquesta localitat és el Castell de Mequinensa. El Castell és propietat d’Endesa. Informació per visitar el Castell de Mequinensa.

Si t’interessa conèixer més sobre la història de Mequinensa, la mineria o la batalla de l’Ebre, disposes de diversos museus molt interessants.

Avui dia, la mineria està a punt de desaparèixer a Mequinensa. No obstant això, el turisme de pesca ha crescut considerablement, convertint-se en un lloc famós a nivell mundial (per a la pesca), sobretot per a la pesca del silur.

La Pobla de Massaluca a la Terra Alta és una regió magnífica per descobrir: vins, olis i paisatges impressionants. Mequinensa i Faió, al costat d’Aragó, reflecteixen el caràcter més fluvial d’aquesta regió, amb una història recent molt interessant.