En Portmassaluca estrenem una nova sèrie, “Wildwatching Matarranya”, on mostrarem algunes de les espècies més emblemàtiques que habiten les aigües de la desembocadura del riu Matarranya a l’Ebre. La claredat d’aquestes aigües el converteix en un lloc ideal, a nivell Europeu, per veure i estudiar espècies com el silur, que habitualment es troben en aigües molt més tèrboles.

Durant el mes de setembre, 3 periodistes japonesos han estat realitzant un estudi sobre el silur per la televisió japonesa estatal NHK i ens han revelat que és un dels millors rius per a l’observació dels silurs, tant fent snorkel com submarinisme.

Episodi 1 – Black Bass – snorkel

En el següent episodi us vam mostrar el Black Bass en el seu hàbitat natural, un peix depredador i territorial que ha fet aquestes aigües un lloc emblemàtic per la seva pesca. Amb els anys l’aparició d’altres espècies, com la lucioperca o la perca fluviatis, i la pressió de la pesca, l’han convertit en un peix difícil de capturar, sent els exemplars cada vegada més grans, com el rècord oficial obtingut en el 2n social de la lliga de Bass Mequinensa per Juan José Moya de 3,954 kg (veure aquí). No obstant això, lluny de desaparèixer, aquest peix està encara molt present en aquestes aigües.

Episodi 2 – Siluros de nit – snorkel i submarinisme

En el següent episodi, mostrarem impressionants i inèdites imatges obtingudes durant els mesos de setembre i octubre en sortides de snorkel i submarinisme nocturnes, algunes conjuntament amb els periodistes de canal estatal japonès NHK. Les trobades amb aquests animals en les seves diferents fases, dormint, a la recerca de preses en plena activitat, i algun que altre atac, ens mostraran les seves diferents facetes.

Comparteix amb els teus amics!

Posted by on Oct 31, 2015 in Activitats, Entor | 0 comments