Oferta de pesca especial per a la temporada de pesca de l’lucioperca i la perca fluviatis. Exclusiva per a FANS de FACEBOOK

PromoPesca2014-portada-1024x768

A la desembocadura de l’Matarranya al riu Ebre, en una distància de 4 km de pantà trobem profunditats que oscil·len entre 1 i 20 metres de vessants rocosos i abundant vegetació. Des de fa molts anys, és un dels llocs preferits pels turistes europeus per capturar grans exemplars de lucioperca, i durant els últims anys també de perques fluviatis.

Què té de bo la varietat de profunditats per a la pesca?

Segons l’hora del dia, la temperatura de l’aigua i la llum solar, els peixos es mouen entre diferents profunditats. A l’estiu tant la lucioperca com la perca fluviatis són més difícils de pescar a causa de que es troben a major profunditat, fugint de la calor i la llum solar. A partir de setembre i fins al desembre, són més fàcils de trobar en profunditats menors (d’1 a 4 metres) i en major nombre de concentració. Segons el dia podem gaudir de grans quantitats de captures ja que aquests peixos solen ajuntar-se en grans grups.

Algunes dels esquers més habituals per pescar la lucioperca i la perca fluviatis a la zona

Normalment ia causa de les normatives vigents (l’esquer viu està prohibit) se solen utilitzar vinils amb pesos d’entre 5 i 30 grams de colors tant blancs com grocs si els busquem pel fons, i transparents en aigües més netes. També es pot utilitzar el famós sistema “dracovich”, que consisteix en muntar un aparell amb un peix mort i treballar-ho a l’llanci. Aquest mètode és molt efectiu perquè combina l’olor de peix amb el moviment d’un llinya artificial, però actualment al pantà de Riba-vermella només pot utilitzar-se amb sardina.

Tècniques de pesca més habituals per pescar la lucioperca i la perca fluviatis

Quan vam pescar en les zones més profundes (entre 10 i 20 metres) des d’embarcació, sol fer-se amb jigging o vertical. Aquesta tècnica simplement consisteix en parar amb un pes / àncora la barca en un punt concret en el qual habitualment hi hagi activitat, deixar que l’esquer arribi a el fons i moure-repetidament de dalt a baix (pesos entre 10 i 30 grams).

En zones menys profundes, pot fondejar el vaixell i llançar en totes les direccions, deixant enfonsar l’esquer i portant a poc a poc per terra. També es pot llançar i esperar que l’esquer toqui el fons, recollir una mica el rodet i després esperar que baixi a el fons de nou, i així durant tota la recollida de la línia. Normalment es tira en totes direccions perquè una vegada tenim una picada, seguirem llançant al mateix lloc, ja que tant la lucioperca com la perca fluviatis acostumen a anar a bancs.

Finalment, una altra bona tècnica, és recórrer les ribes amb embarcació o caiac de pesca. Les millors zones per a la lucioperca i la perca fluviatis són les zones de riba que estan plenes de canyes i vegetació.

Comparteix amb els teus amics!

Posted by on Oct 31, 2015 in Ofertes, Pesca | 0 comments