El black bass

La perca americana o black bass (Micropterus salmoides) també és una espècie invasora, la qual habita a l’embassament de Riba-roja des de la dècada dels 50. Sens dubte, al llarg de molts anys va ser el rei del pantà i el que va fer famosa aquesta zona com a destí de pesca, de fet, es coneixia com el paradís de la pesca del bass. Avui dia, a causa de l’aparició de noves espècies invasores depredadores i a la voracitat del silur, el black bass es troba en el seu pitjor moment. Molts pescadors professionals utilitzen el pantà per entrenar. Des de l’any 2015, el club de pesca Catalunya Pro Bass té la seva seu al Càmping PortMassaluca, on s’organitza el campionat de Catalunya de Bass d’embarcació i també els socials del club. Des del càmping i el club s’advoca per la captura i solta d’aquests exemplars.

Pesca-black-bass-ebro-portmassaluca
Pesca-black-bass-ebro-portmassaluca-2
Pesca-black-bass-ebro-portmassaluca-7
Pesca-black-bass-ebro-portmassaluca-9
Pesca-black-bass-ebro-portmassaluca-3
Pesca-black-bass-ebro-portmassaluca-4
Pesca-black-bass-ebro-portmassaluca-6
Pesca-black-bass-ebro-portmassaluca-8

Explosió d’adrenalina, nervis, desesperació i diversió són algunes de les emocions més concurrents i que fan d’aquest peix el més addictiu; moltes vegades, el propis pescadors es sorprenen d’ells mateixos: aquesta espècies els porta a perdre el cap. Normalment es pesca des d’embarcació.

Tècniques i èpoques

Existeixen múltiples tècniques de pesca, encara que les més utilitzades a la nostra zona son la pesca a spinning o casting. Si és la primera vegada, us recomanem contractar un guia de pesca per aprendre les tècniques, i obtenir així, millors resultats.

EFECTIVITAT DE PESCA SEGONS ELS MESOS DE L'ANY
MAR ABR MAI JUN JUL AGO SET OCT NOV DES
Black bass

Black bass a spinning o casting

La pesca del black bass, sobretot fora dels dies de més activitat de l’any, presenta moltes opcions i combinacions diferents. Una gran varietat de cimbells, diferents velocitats, profunditats i zones, li donen a aquest peix un grau de dificultat afegit. El més habitual és pescar-ho a spinning o casting.

black-bass-pesca-ebro-portmassaluca

Per pescar a spinning, sobretot a la zona en la que ens trobem, el més habitual és fer servir una embarcació o caiac de pesca. A més a més, a les embarcacions es pot acoblar un motor elèctric supletori que ens permet recórrer kilòmetres de pantà sense fer soroll.