La Carpa

La carpa comuna(Cyprinius carpio), encara que no és una espècie 100% autòctona, porta en el riu Ebre des d’abans de 1900 i actualment les últimes normatives de pesca la consideren espècies de captura i solta a l’embassament de Riba-roja. Avui dia en aquestes aigües hi ha exemplars de més de 20kg, inclòs alguns arriben fins i tot als 30kg!

Pesca-carpfishing-ebro-mequinenza-portmassaluca-12
Pesca-carpfishing-ebro-mequinenza-portmassaluca-20
Pesca-carpfishing-ebro-mequinenza-portmassaluca-2
Pesca-carpfishing-ebro-mequinenza-portmassaluca-3
Pesca-carpfishing-ebro-mequinenza-portmassaluca-21
Pesca-carpfishing-ebro-mequinenza-portmassaluca-4
Pesca-carpfishing-ebro-mequinenza-portmassaluca-17
Pesca-carpfishing-ebro-mequinenza-portmassaluca-5
Pesca-carpfishing-ebro-mequinenza-portmassaluca-6
Pesca-carpfishing-ebro-mequinenza-portmassaluca-7
Pesca-carpfishing-ebro-mequinenza-portmassaluca-15
Pesca-carpfishing-ebro-mequinenza-portmassaluca-19
Pesca-carpfishing-ebro-mequinenza-portmassaluca-8
Pesca-carpfishing-ebro-mequinenza-portmassaluca-9
Pesca-carpfishing-ebro-mequinenza-portmassaluca-13
Pesca-carpfishing-ebro-mequinenza-portmassaluca-14
Pesca-carpfishing-ebro-mequinenza-portmassaluca-18

El càmping es troba a només 2 km de la desembocadura del Matarranya, una de les zones on es produeix un cop a l’any un espectacle molt singular: la fresa de la carpa, es a dir, l’època de la posta. Això ha fet que durant anys aquesta zona sigui molt bona per a la carpa. No obstant això, compartir aigües amb el silur no s’ho fica gens fàcil; avui és difícil trobar exemplars de mida mitjana, la majoria són de més de 10kg. Habitualment, la carpa es pesca des de la vora, tot i que l’embarcació brinda al pescador de carpfishing una nova dimensió, arribar a llocs inaccessibles des de la riba del riu.

Tècniques i èpoques

Existeixen múltiples tècniques de pesca, encara que les més utilitzades a la nostra zona son la pesca a carpfishing i al coup o anglesa. Si és la primera vegada, us recomanem contractar un guia de pesca per aprendre les tècniques, i obtenir així, millors resultats.

EFECTIVITAT DE PESCA SEGONS ELS MESOS DE L'ANY
MAR ABR MAI JUN JUL AGO SET OCT NOV DES
Carpa

Carpfishing

Tècnica molt estesa entre els nostres clients. Normalment els exemplars de carpa de major grandària s’obtenen amb aquest sistema. Les canyes es munten sovint a les vores amb un trípode i avisadors digitals (encara que també pot fer-se servir el cascavell de tota la vida). Inicialment és una pesca de fons, amb un plom i boilers o pellets, tot i que també existeixen pop-ups que suren, podent jugar amb diferents profunditats. Sens dubte, tot un món per explorar i que, pel que hem vist, enganxa molt!

carpfishing

La pesca de carpfishing es fa habitualment des de la vora, encara que també és possible amb embarcació. Des dels embarcadors del càmping es pot pescar tota la nit; de dia, per evitar problemes amb embarcacions i activitats, no és possible, tot i que hi han moltes zones de pesca a prop del càmping.

Carpa amb anglesa o la coup

Aquest tipus de pesca es realitza des de vora, però en aquest cas es fa servir boia o suro; el pescador sempre hi és amb la canya i és molt important encebar contínuament. Mequinensa es troba a 20 minuts del càmping, i és un lloc ideal per a aquesta pràctica; també a pocs minuts del càmping existeixen bones zones de pesca amb aquesta tècnica.

pesca-mequinenza-carpa-coup