La lucioperca

La lucioperca (Sander lucioperca) també és una espècie invasora. En aquest cas porta a l’embassament de Riba-roja des dels anys 90. És un peix molt característic amb uns trets molts agressius, però com la resta d’espècies és inofensiva. Els exemplars més grans poden arribar a més d’1 metre de longitud i pesar més de 10kg.

Guia-pesca-lucioperca-portmassaluca-1
Guia-pesca-lucioperca-portmassaluca-2
Guia-pesca-lucioperca-portmassaluca-3
Guia-pesca-lucioperca-portmassaluca-4
Guia-pesca-lucioperca-portmassaluca-5
Guia-pesca-lucioperca-portmassaluca-6

Són molts els que pesquen aquesta espècie a la zona, ja que acostuma a ser una pesca fàcil i entretinguda per a tots els públics. Normalment es pesca des d’embarcació.

Tècniques i èpoques

Existeixen múltiples tècniques de pesca, encara que les més utilitzades a la nostra zona son la pesca a spinning i la pesca amb sardina morta. Si és la primera vegada, us recomanem contractar un guia de pesca per aprendre les tècniques, i obtenir així, millors resultats.

EFECTIVITAT DE PESCA SEGONS ELS MESOS DE L'ANY
MAR ABR MAI JUN JUL AGO SET OCT NOV DES
Lucioperca a spinning
Lucioperca amb sardina
Lucioperca amb peix viu ACTUALMENT PROHIBIT

Lucioperca a spinning

Sense cap dubte, la tècnica més estesa entre els nostres clients; la pesca a spinning amb múltiples cimbells segons l’època i les hores del dia, és molt activa i divertida. Normalment, la luciperca acostuma a moure’s per zones profundes i obscures, sortint a caçar per les vores en les primeres i últimes hores del dia.

Lucioperca-spinning-ebro-portmassaluca-2

Per pescar a spinning, sobretot a la zona on ens trobem, el més habitual és fer servir una embarcació o caiac de pesca. A més, a les embarcacions se’ls pot posar un motor elèctric supletori que ens permet recórrer kilòmetres de pantà sense fer soroll.

Luciperca amb sardina morta

Actualment és permès al riu Ebre, millora l’efectivitat a causa de l’olor que desprèn per l’esquer, encara així, no és el menjar habitual de la luciperca pel que no sempre funciona. És una pesca més estàtica, és possible realitzar-la des de vora o des d’embarcació i es pot emprar tant a suro (més de nit) com a fons. També es pot realitzar pesca a spinning amb muntatges com el drachkovitch o el peix mort manejat.

Lucioperca-sardina-muerta-ebro-portmassaluca-2

Lucioperca amb peix viu

Actualment es troba prohibit en el riu Ebre.