La Perca fluviatilis

La perca europea (perca fluviatilis) també és una espècie invasora, com a depredador és un dels últims en aparèixer al pantà de Riba-roja, encara que viuen a l’Ebre des dels anys 90. Aquest feroços depredadors poden arribar a fer fins a 70cm i rondar els 5kg.

Perca-fluviatilis-europea-pesca-portmassaluca-2
Perca-fluviatilis-europea-pesca-portmassaluca-4
Perca-fluviatilis-europea-pesca-portmassaluca
Perca-fluviatilis-europea-pesca-portmassaluca-3

La quantitat d’exemplars que hi ha, ho han convertit en un dels peixos més capturats a spinning, i encara que no tenen el nivell d’un black bass, són molt divertides per a pescar. Normalment es pesca des d’embarcació. Els exemplars més grans acostumen a trobar-se en zones més profundes i en les vores es troben els més petits.

Tècniques i èpoques

Existeixen múltiples tècniques de pesca, encara que les més utilitzades a la nostra zona son la pesca a spinning i la pesca amb sardina morta. Si és la primera vegada, us recomanem contractar un guia de pesca per aprendre les tècniques, i obtenir així, millors resultats. És una de les espècies que pràcticament podem trobar durant tot l’any.

EFECTIVITAT DE PESCA SEGONS ELS MESOS DE L'ANY
MAR ABR MAI JUN JUL AGO SET OCT NOV DES
Perca a spinning
Perca amb sardina
Perca amb peix viu ACTUALMENT PROHIBIT

Perca a spinning

Sense cap dubte, la tècnica més estesa entre els nostres clients; la pesca a spinning amb múltiples cimbells, segons l’època i les hores del dia, és molt activa i divertida. Les perques més petites les trobem a les vores, l’atac és molt característic perquè es produeix en grup. En les parts més profundes i amb tècniques de jigging solen capturar-se els exemplars més grans.

Perca-fluviatilis-pesca-ebro-portmassaluca

Per pescar a spinning, sobretot a la zona en la que ens trobem, el més habitual és fer servir una embarcació o caiac de pesca. A més a més, a les embarcacions es pot acoblar un motor elèctric supletori que ens permet recórrer kilòmetres de pantà sense fer soroll.

Perca amb sardina morta

Actualment és permès al riu Ebre, millora l’efectivitat a causa de l’olor que desprèn per l’esquer, encara així, no és el menjar habitual de la perca pel que no sempre funciona. És una pesca més estàtica, és possible realitzar-la des de vora o des d’embarcació i es pot emprar tant a suro (més de nit) com a fons. També es pot realitzar pesca a spinning amb muntatges com el drachkovitch o el peix mort manejat.

pez-muerto-manejado-2

Perca amb peix viu

Actualment es troba prohibit en el riu Ebre.